מתכון לקוסקוס אוורירי בנוסח טריפוליטאי

מתכון לקוסקוס אוורירי בנוסח טריפוליטאי

תוכן עניינים

מרכיבים:

1 ק"ג סולת 

2 כפות מלח

½ כוס מים

¼ כוס שמן זית

1/4 כוס מים רותחים

 

אופן ההכנה:

1.בקערה גדולה ערבבו את הסולת והמלח עד שהם מתאחדים בצורה מושלמת.

עשו חור במרכז תערובת הסולת והוסיפו את המים ושמן הזית. ערבבו היטב בעזרת כפות הידיים עד שכל גרגירי הסולת מצופים בשמן.

2.עטפו את הקערה במגבת לחה והניחו לה לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.

3.לאחר 30 דקות, פירוקו את גושי הסולת בעזרת האצבעות. השתמשו בכפות הידיים שלכם כדי ליצור גרגירים קטנים ואחידים.

4.בסיר אידוי (רצוי להשתמש בסיר אידוי גדול יחסית אשר יאפשר קוסקוס אוורירי ואקסטרה רך),  הניחו מים רותחים בתחתית הסיר. מעל המים, הניחו את החלק השני של סיר הקוסקוס (כן, זה עם החורים בתחתית).

5.שפכו את תערובת הסולת המפוררת לתוך סלסלת הקוסקוס.

6.כסו את הסיר והאידו את הקוסקוס למשך 15 דקות על דרגת חום בינונית-גבוהה.

7.לאחר 15 דקות, פתחו את הסיר וערבבו את הקוסקוס בעזרת כף גדולה או מזלג גדול.

8.שפכו מעט מים רותחים על הקוסקוס תוך כדי ערבוב.

9.כסו את הסיר ואדו את הקוסקוס למשך 15 דקות נוספות.

10.חלפה רבע שעה? נהדר, עכשיו פתחו את הסיר וערבבו את הקוסקוס פעם נוספת.

*הגישו את הקוסקוס חם בתוספת מרק אדום או צהוב שיחממו את הלב.

 

טיפים:

השתמשו בסולת דק ואיכותי לקבלת קוסקוס אוורירי במיוחד.

ערבבו את תערובת הסולת היטב לפני האידוי כדי למנוע היווצרות גושים.

הקפידו לא להוסיף יותר מדי מים במהלך האידוי, אחרת הקוסקוס עלול להיות דביק, גושי ואף עיסתי.

הוסיפו תבלינים שונים לקוסקוס לפי הטעם, כגון פלפל שחור, כמון או כורכום.

 

כל מה שרציתם לשאול ואולי שכחתם:

כן, אתם יכולים להכין את הקוסקוס מראש ולאחסן אותו במקרר עד 4 ימים.

רוצים לחמם את הקוסקוס? פשוט הניחו אותו בסיר אידוי עם מים רותחים למשך 5-10 דקות.

לשאלתכם: ניתן גם להכין את הקוסקוס במיקרוגל – פשוט הכניסו את הקוסקוס לקערה מתאימה למיקרוגל והוסיפו מעט מים, חממו את הקוסקוס במיקרוגל על עוצמה גבוהה למשך 2-3 דקות, 

תוך כדי ערבוב מדי פעם.

 

בתיאבון!

נוספים שאולי תאהבו

דילוג לתוכן