מג'דרה מפולפלת וקצת אחרת

מג'דרה פלפל צ'ומה

תוכן עניינים

אין אצלנו שולחן חג בלי מנת אורז. ואם כבר מנת אורז – המג'דרה היא תמיד מנצחת. למה? כי היא מהווה אופציה מעולה לטבעונים ולצמחונים שיושבים סביב השולחן, כי היא תוספת מושלמת גם עבור מי שמתכבד בבשר או בעוף, כי היא אהובה ומזינה, כי היא קצת מזכירה לנו עונות קרות. יותר מהכל – כי היא פשוט אוכל של בית.

המג'דרה שלנו היא קצת אחרת. היא עשויה מתערובת אורז בכמה צבעים – אורז מלא, אורז אדום ואורז רגיל, היא משלבת עדשים אדומות-חומות שטעמן אדמתי יותר והיא מתובלת בפיקנטיות באמצעות פלפל צ'ומה שמדגיש את צבעיה הארגמנים ומשתלב נהדר עם הטעם של האורז והעדשים.

מנה מושלמת לכל שולחן חג ולכל הזדמנות שבה מתחשק מנה חורפית ומזינה מאד.

מה צריך ל-12 מנות?

3 כוסות אורז מעורב (אורז בר, אורז מלא, אורז אדום – להשיג בכל סופרמרקט)

1 כוס עדשים אדומות

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

2 כפות פלפל צ'ומה

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה מעושנת

מלח ופלפל לפי הטעם

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

חופן שקדים קלויים

8 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ואת האורז, מערבבים מעט עד שהאורז מצופה בשמן הזית ומוסיפים 6 כוסות מים. מביאים לרתיחה.
  2. לאחר הרתיחה מורידים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהאורז רך אך עדיין שומר על צורתו.
  3. במקביל, מרתיחים את העדשים בסיר קטן עם שתי כוסות מים עד שהם מתרככים אך שומרים על צורתם.
  4. כשהאורז מוכן, מערבבים את העדשים פנימה. מוסיפים את התבלינים ואת ממרח הפלפל צ'ומה. מערבבים היטב.
  5. זורים מעל פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם לערבב פנימה) ואת השקדים הקלויים.

 

נוספים שאולי תאהבו

מרק תירס עם צ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
דילוג לתוכן