לא בדיוק מאפינס, גם לא בדיוק פופאוברס, לא בדיוק לחמניות. בצק רך ואוורירי שמתחבר נהדר עם כל ירק, 15 דקות לערך בתנור חם ויש לכם ארוחת צהריים מהירה או מאפה טעים לקחת לפיקניק. אנחנו שילבנו בתוך המאפה ירקות – קישואים צרובים, ארטישוק ועגבניות שרי. לא שכחנו להוסיף קצת קציפת ארטישוק ומחית כמהין, בשביל הסטייל.
מה צריך ל-12 מאפים?
תבנית שקעים
2 ביצים L
חצי כוס יוגורט עיזים
רבע כוס שמנת מתוקה לבישול
חצי כפית מלח
כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית אבקת אפייה
פלפל שחור
1 כף קציפת ארטישוק ומחית כמהין
1 קישוא
6-7 עגבניות שרי
3-4 לבבות ארטישוק קפואים שבושלו במים חמים.
אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים את הביצים עד שנוצרת קציפה לבנה בהירה
מוסיפים את היוגורט, השמנת המתוקה והמלח וממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים את הקמח
הכנת הירקות:
חותכים את הקישוא לקוביות וצולים על מחבת פסים עד שהוא מתרכך. חותכים לקוביות גם את הארטישוק ופורסים את עגבניות השרי.
מוסיפים את שארית החומרים למיקסר ומאחדים לבלילה בהירה וסמיכה.
משמנים את תבנית השקעים ומחממים את התנור ל-180 מעלות. מקפלים לתוך הבלילה את הירקות, משאירים מעט לקישוט למעלה.
מעבירים את הבלילה לשקעים, מקשטים בירקות נוספים ואופים כ-15-20 דקות עד שהמאפה תופח ואפוי מבפנים.