המצרכים
לבצק
4 כוסות קמח, מנופה
25 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כף חמאה או מחמאה
4 כפות שמן קנולה
1 ביצה
1/4 1 -1/2 1 כוסות מים
למלית
250 גרם גבינה צפתית 5% שומן מפוררת
3 כפות בצל מטוגן, מסונן
4 כפות ממרח עגבניות מיובשות
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לציפוי
1 ביצה טרופה
1/2 כפית שמן
1/2 כוס גרגרי שומשום
אופן ההכנה
הכנת הבצק
שמים בקערה רחבה את הקמח, ומוסיפים את השמרים הסוכר, החמאה, השמן והביצה.
מפזרים סביב את המלח ולשים תוך כדי הוספת המים, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו.
הכנת המלית
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים שווים ויוצרים כדורים.
משטחים בכף היד כדור בצק, מניחים במרכז הבצק כפית מלית וסוגרים את הבצק על המלית.
אפשרות נוספת: יוצרים גומה במרכז כדור הבצק ולתוכו מכניסים כפית מהמלית או יותר, לפי קוטר כדור הבצק.
סוגרים היטב ומעצבים ככדור.
מניחים ברווחים בתבנית אפייה משומנת היטב, או מרופדת בנייר אפייה.
מברישים בביצה טרופה עם השמן, ובוזקים גרגרי שומשום על הלחמניות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות.
מגישים את הלחמניות חמות!
בתיאבון!