המצרכים
- 5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
- 1 צנצנת קציפת ארטישוק ופסטו
- שמן זית, לשימון ולזילוף
- מעט שמנת לבישול או מים
- גבינת מוצרלה
אופן ההכנה
- משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית
- מסדרים שכבה של פרוסות תפוח אדמה
- מורחים שכבה של קציפת ארטישוק ופסטו מהול במעט מיים או שמנת לבישול ומתבלים במלח ופלפל
- ושוב – שכבה תפ"א שכבה תערובת של קציפת ארטישוק פסטו ושמנת
- השכבה האחרונה צריכה להיות תפ"א כשמעליהם מזלפים שמן זית
- מכסים ברדיד אלומיניום
- אופים כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שתפוחי האדמה רכים
- מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ואופים עד להזהבה
בתיאבון!
(מתכון ל-5 מנות)