גראטן תפוחי אדמה וארטישוק פסטו של נאני

תוכן עניינים

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
  • 1 צנצנת קציפת ארטישוק ופסטו
  • שמן זית, לשימון ולזילוף
  • מעט שמנת לבישול או מים
  • גבינת מוצרלה

אופן ההכנה

  1. משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית
  2. מסדרים שכבה של פרוסות תפוח אדמה
  3. מורחים שכבה של קציפת ארטישוק ופסטו  מהול במעט מיים או שמנת לבישול ומתבלים במלח ופלפל
  4. ושוב – שכבה תפ"א שכבה תערובת של קציפת ארטישוק פסטו ושמנת
  5. השכבה האחרונה צריכה להיות תפ"א כשמעליהם מזלפים שמן זית
  6. מכסים ברדיד אלומיניום
  7. אופים כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שתפוחי האדמה רכים
  8. מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ואופים עד להזהבה

בתיאבון!

(מתכון ל-5 מנות)

 

 

נוספים שאולי תאהבו

סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
פוקצ'ה מהירה עם ירקות

פוקצ'ה מהירה עם ירקות

אצלנו כל שבת מתחילה עם בראנץ' מתוקתק. בכל שבוע אנחנו חושבים על המתכונים שמתחשק לנו לנסות, מתנסים ומגישים לשולחן מאפים, סלטים ושאר מאכלים שעושים חשק

קרא עוד »
לחמניות במילוי גבינה

לחמניות במילוי גבינה

שבועות מגיע ואיתו השאלה מה יפתיע את הסועדים בארוחת החג. את עוגת הגבינה הם מכירים, את הפשטידות הם טועמים בלי סוף והבורקס, הוא…בורקס. זה בדיוק

קרא עוד »
דילוג לתוכן