גראטן טבעוני תפוחי אדמה וארטישוק פסטו

תוכן עניינים

(מתכון ל-5 מנות)

המצרכים:

5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
1 צנצנת קציפת ארטישוק ופסטו
שמן זית, לשימון ולזילוף

 

אופן ההכנה:

משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית
מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה
מורחים שכבה של קציפת ארטישוק ופסטו מהול במעט מים ומתבלים במלח ופלפל
ושוב – שכבה תפו"א, שכבה תערובת של קציפת ארטישוק פסטו ומעט מים
השכבה האחרונה צריכה להיות תפו"א כשמעליהם מזלפים שמן זית
מכסים ברדיד אלומיניום
אופים כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שתפוחי האדמה רכים
מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה טבעונית (אם רוצים) ואופים עד להזהבה.

נוספים שאולי תאהבו

מרק תירס עם צ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
סלט ירוק עם טופו

סלט ירוק עם טופו

הקיץ החם כל כך מחייב אותנו לשמור על קלילות. סלט ירוק מככב על השולחן שלנו כמעט בכל ארוחה ובכל פעם מחדש אנחנו מנסים לגוון, לשנות

קרא עוד »
דילוג לתוכן