לפעמים צמד המילים- לאכול בריא, גורם לחלקינו להילחץ ולדאוג שמא לעולם לא תיצלח הדרך לאכילה טובה ונכונה כמו שבאמת רוצים. העניין הוא, שאם נישאר עם אותו פחד ולא נתחיל את הצעד הראשון אל חיים מאוזנים יותר, זה לא יקרה. אנו צריכים להבין שהכל מתחיל בהרגלים. התרגלנו לאכול בצורה מסויימת שנים, ולעיתים השינוי קשה אך הכרחי. לכן,חשוב שנרגיל את הילדים שלנו מגיל קטן לאכול אוכל טוב, בריא ומזין ולא לחיות על מזון מעובד בלבד שאינו מעניק לגוף את מה שהוא באמת צריך.
למקומות, היכון, צא!
חבר'ה, נא להירגע. לאכול בריא וטוב זה יותר קל ממה שזה נראה ואף יכול להיות תענוג אמיתי ומאתגר. צריך רק להבין כמה זה פשוט ואפילו לא יקר לשלב מוצרי מזון טבעיים בתזונה שלנו, בארוחות שלנו ובכלל בחיינו.
אוכל בריא ומוצרי מזון טבעיים כבר מזמן הפכו לנחלת הכלל. הם נמכרים בכל חנויות הטבע ברחבי הארץ וברשתות המזון הגדולות. המידע זמין, פרוס על פני האינטרנט, כמו גם מגוון המתכונים האינסופי שמתאים לכל סגנון ולכל אדם.
אז מה הכי כדאי שיהיה לנו תמיד במטבח?
1. קטניות – כי הן עשירות בחלבון. אפונה, עדשים, שעועית, חומוס, שעועית מש, סויה. הנבטת קטניות: זו נראית אולי עבודה קשה ומסורבלת אך היא פשוטה במיוחד. משרים את הקטניות במים כ- 12 שעות, מסננים, מנגבים במגבת ומניחים במקום מוצל. לאחר יומיים עד שלושה (בהם שוטפים את הקטניות במים מספר פעמים), הנבטוטים מוכנים ומזומנים לאכילה. פעולת ההנבטה גורמת לספיגת מינרליים גבוהה יותר מן הקטניה ומקלה על העיכול.
2. פירות וירקות – כי הם עשירים במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים. מה שהכי חשוב הוא, שהם זמינים ונמצאים בכל רשת מזון, מכולת, סופרמרקט וכמובן – בשוק. אין, אין כמו סלט ירקות מתובל או סלט פירות עסיסי!
3. דגנים מלאים – כי הם מונעים מחלות לב וכלי דם, מפחיתים סיכון לאסטמה אצל ילדים, מונעים אבנים בכיס המרה לנשים וכי הם טעימים במיוחד אם יודעים איך להשתמש בהם. קינואה, גריסים, בורגול, אורז מלא, חיטה מלאה.
4. ממרחים טבעיים – כי הם נטולי חומרים משמרים, חומרים מתועשים וצבעי מאכל המזיקים לגוף, כי עצם היותם טבעיים הופך את טעמם לעשיר ודומיננטי במטבח. את הממרחים הטבעיים ניתן לשלב במתכונים רבים ומגוונים, כמו מתכונים טבעוניים, מאפים, מתכונים בריאים לילדים, מתכוני חג מיוחדים ומתכונים פשוטים וקלים להכנה.
5. טחינה גולמית משומשום מלא – כי היא מכילה ברזל, סידן, סיבים תזונתיים, וגם אנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון) המנטרלים רעלנים מהגוף. הטחינה מעולה לתיבול סלטים, לניגוב כמובן ובמתכונים מסויימים – היא מהווה גם תחליף לביצים.
6. שמן זית – כי הוא מסייע בהורדת לחץ דם, מעולה למערכת העיכול, מסייע בספיגת סידן, מונע ומשמיד תאים סרטניים ועוד. הוא מצוין לתיבול סלטים, הכנת תבשילים ודומיננטי מאוד במטבח. עוד על שמן הזית- כאן.
7. שיבולת שועל – כי היא מסייעת בתהליכי עיכול, מעניקה תחושת שובע, מסייעת לשינה טובה יותר ומפחיתה את הסיכוי לחלות בסוכרת. ניתן להשתמש בה במגוון רחב של מתכונים כמו דייסות, מאפים, עוגיות, שייקים, פשטידות ועוד.
כך תהפכו את הבריא לבריא וטעים! יאללה, למטבח:)