פשטידת תרד גבינות וארטישוק כמהין עם בצק פילו

תוכן עניינים

המצרכים:
1 צנצנת קציפת ארטישוק ומחית כמהין של נאני (Nany)
8 דפי בצק פילו
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 ביצים טרופות קלות
3 גבעולי בצלי ירוק קצוץ (עלים וראש)
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס גבינה לבנה
1 כוס גבינת פטה בפירורים
900 גר' תרד שטוף היטב וחתוך (או תרד קפוא).
1/4 כוס שמן זית
ספריי שמן

אופן ההכנה:
• מחממים את התנור מראש ל- 180 מעלות.
• מרססים תבנית מרובעת בקוטר 23 סנטימטר בספריי שמן או חמאה.
• להכנת התרד: שוטפים את העלים היטב וקוצצים אותם. לחילופין, ניתן להשתמש באותה הכמות של תרד קפוא שנסחט הייטב (ללא נוזלים).
• מחממים מחבת על אש בינונית עם 3 כפות שמן זית.
• כשהמחבת חמה, מוסיפים את הבצל, הבצל הירוק והשום ומאדים יחד עד שמתרכך ומקבל צבע צהוב (כ- 3 דקות.)
• מוסיפים את התרד הטרי או הקפוא ומאדים יחד כ- 5 דקות, עד שהתרד מאבד את הנפח שלו ומתחיל "להזיע".
• כשהתערובת מוכנה, מעבירים אותה למסננת, כדי להיפטר מהנוזלים, ולוחצים מעל קלות עד שהתרד "מתיבש".
• בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, מוסיפים 2 כפות גבינה לבנה , וכוס גבינת פטה מפוררת ומערבבים הכול היטב 1 צנצנת קציפת ארטישוק ומחית כמהין של נאני (Nany)
• שופכים את התרד לתוך תערובת הגבינות ומערבבים היטב.

• להכנת הפשטידה:
מכינים 1/4 כוס שמן זית בקערה קטנה עם מברשת.
• פותחים עלה פילו ומסדרים אותו על התבנית המשומנת, כך ששני הצדדים של הבצק יוצאים מגבולות התבנית.
• מברישים את הבצק קלות עם שמן זית.
• מניחים מעל הפילו עוד עלה בצק ומברישים גם אותו בשמן זית.
• חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים של בצק (סך הכול 4 עלים).
• שופכים את תערובת הגבינות והתרד לתבנית ומסדרים בצורה שווה.
• מקפלים את הבצק שנותר בצדדים מעל התרד ומושחים אותו בשמן זית.
• מכסים את הפשטידה עם 4 עלי בצק הפילו שנותרו, כאשר בין עלה לעלה, מושחים אותם עם מברשת בשמן זית.
• את שאריות הבצק שנותרו מחוץ לתבנית, חותכים או מקפלים פנימה לתוך הפשטידה, ומושחים שוב בשמן זית.
• אופים את הפשטידה בתנור שחיממנו בראש משך 30 עד 40 דקות- או עד שהבצק זהוב ופריך.
• מוציאים את הפשטידה מהתנור, מצננים 5 דקות וחותכים לריבועים.
• מגישים חם

בתיאבון!

________________________________
היכן ניתן למצוא את מוצרי נאני (Nany)?

נוספים שאולי תאהבו

סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
דילוג לתוכן