לחמניות שום במילוי פסטו וירקות

לחמניות פסטו ושום

תוכן עניינים

יש אנשים שיגדירו את השילוב בין לחמניות רכות ונימוחות, ניחוחות שום מגרים וירקות ירוקים כארוחה שלמה. הלחמניות שלפניכם עשויות מקמח מלא, מרוחות בפסטו נפלא ומלאות בירקות ירוקים כמו קישוא, כרישה וקייל. הניחוח שממלא את הבית כשהן נאפות בתנור הוא לא פחות ממדהים.

מרכיבים:

להכנת הבצק:

2 כוסות קמח מלא 100%
2 כוסות קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כף מלח
450 מ"ל מים חמימים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום מגוררות

להכנת המלית:

1 כוס טבעות כרישה
2 קישואים מגוררים
2 כוסות עלי קייל בייבי
2 כפות בצל ירוק קצוץ
חצי צנצנת ממרח פסטו של Nany
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לסיום סיומת:

1 ביצה למריחה
2 כפות שומשום מלא

אופן ההכנה:

להכנת הבצק

שמים את כל המרכיבים היבשים במיקסר עם וו לישה.
מערבבים מעט ומוסיפים את השמן, המים והשום. לשים במהירות גבוהה עד שנוצר כדור בצק אחיד.

מורידים את מהירות הלישה למינימום וממשיכים ללוש במשך 7 דקות. במידה והלישה ידנית, לשים במשך 10 דקות.
כשהבצק קפיצי וחלק, מעבירים לקערה מקומחת לתפיחה של שעה וחצי.

להכנת המלית:

במחבת רחבה מקפיצים את הכרישה במעט שמן זית עד שהיא נעשית רכה.
מוסיפים את הקישוא המגורר ואת עלי הקייל ומקפיצים יחד עד שכל הירקות מתרככים.
מורידים מהאש, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ופלפל.

להרכבת המאפה:

מחלקים את כדור הבצק לשלושה חלקים.
יוצרים מכל חלק מלבן בעובי של כ-1 ס"מ
מורחים על הבצק את ממרח הפסטו ומפזרים במרכז המלבן מתערובת הירקות.
מגלגלים לרולדה וחותכים לחתיכות שוות.
מניחים כל "שבלול" על תבנית עם נייר אפייה.

מניחים ללחמניות לתפוח במשך 30 דקות נוספות ובינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות.
לאחר 30 דקות, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות זהובות.

לחמניות פסטו ושום

נוספים שאולי תאהבו

מרק תירס וצ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
דילוג לתוכן