לחמניות במילוי גבינה ופלפל צ'ומה

תוכן עניינים

שבועות מגיע ואיתו השאלה מה יפתיע את הסועדים בארוחת החג. את עוגת הגבינה הם מכירים, את הפשטידות הם טועמים בלי סוף והבורקס, הוא…בורקס.

זה בדיוק הזמן להכיר את לחמניות הגבינה האלו, שבערבוב מהיר עם ממרח פלפל צ'ומה של Nany מקבלות פרשנות חדשה. את הממרח אפשר להחליף עם כל ממרח אחר, מפסטו ועד עגבניות מיובשות ולקבל בכל פעם לחמניה עם טעם רענן חדש.

 

להכנת 12 לחמניות:

3 כוסות קמח לחם לבן
1 כף גדושה שמרים יבשים
כפית מלח
כפית סוכר
שליש כוס שמן זית
250 מ"ל מים פושרים
250 גרם גבינה לבנה (למתכון טבעוני: ניתן להחליף בגבינה טבעונית על בסיס סויה).
2 כפות גדושות של ממרח פלפל צ'ומה מבית Nany
שן שום כתושה

לציפוי:

ביצה טרופה או מעט שמן זית
שומשום מלא לזרייה מעל

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מניחים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.
2. יוצרים במרכז הקערה גומה ושמים בה את שמן הזית ומחצית כמות המים. מערבבים ולשים עד ליצירת בצק.
ממשיכים להוסיף מים עד שנוצר בצק רך מאד ודביק.
3. מקמחים את הבצק מלמעלה במעט קמח כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך שעה.
לאחר שעה, מוציאים את הבצק על משטח העבודה ומחלקים ל-12 כדורים.
4. בקערה קטנה מערבבים את הגבינה עם שן השום וממרח הפלפל צ'ומה.
5. לוקחים כל כדור ומרדדים לדיסקית, מניחים במרכז הדיסקית כף מהגבינה המתובלת וסוגרים את הלחמניה.
משמנים במעט שמן זית ומסדרים תבנית עם נייר אפייה.
6. מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים שוב במשך 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
7. לפני האפייה, מורחים ביצה ומפזרים מעט שומשום מלא.
8. מכניסים לתנור לאפייה של כ-15 דקות, עד שהלחמניה זהובה מבחוץ.
מגישים עם מלח גס, שמן זית איכותי או עם סלט ירקות

נוספים שאולי תאהבו

מרק תירס וצ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
דילוג לתוכן