לחמניות ביתיות במילוי גבינות ועגבניות מיובשות של נאני

תוכן עניינים

המצרכים:
לבצק:
4 כוסות קמח, מנופה
25 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כף חמאה או מחמאה
4 כפות שמן קנולה
1 ביצה
1/4 1 -1/2 1 כוסות מים

למלית:
250 גרם גבינה צפתית 5% שומן מפוררת
3 כפות בצל מטוגן, מסונן
4 כפות ממרח עגבניות מיובשות של נאני (Nany)
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לציפוי:
1 ביצה טרופה
1/2 כפית שמן
1/2 כוס גרגרי שומשום

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
שמים בקערה רחבה את הקמח, ומוסיפים את השמרים הסוכר, החמאה, השמן והביצה.
מפזרים סביב את המלח ולשים תוך כדי הוספת המים, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו.

הכנת המלית:
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים שווים ויוצרים כדורים.

משטחים בכף היד כדור בצק, מניחים במרכז הבצק כפית מלית וסוגרים את הבצק על המלית.
אפשרות נוספת: יוצרים גומה במרכז כדור הבצק ולתוכו מכניסים כפית מהמלית או יותר, לפי קוטר כדור הבצק.
סוגרים היטב ומעצבים ככדור.
מניחים ברווחים בתבנית אפייה משומנת היטב, או מרופדת בנייר אפייה.
מברישים בביצה טרופה עם השמן, ובוזקים גרגרי שומשום על הלחמניות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות  כ-40 דקות.
מגישים את הלחמניות חמות!

בתיאבון!

________________________________
היכן ניתן למצוא את מוצרי נאני (Nany)?

 

נוספים שאולי תאהבו

מרק תירס עם צ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
סלט ירוק עם טופו

סלט ירוק עם טופו

הקיץ החם כל כך מחייב אותנו לשמור על קלילות. סלט ירוק מככב על השולחן שלנו כמעט בכל ארוחה ובכל פעם מחדש אנחנו מנסים לגוון, לשנות

קרא עוד »
פוקצ'ה מהירה עם ירקות

פוקצ'ה מהירה עם ירקות

אצלנו כל שבת מתחילה עם בראנץ' מתוקתק. בכל שבוע אנחנו חושבים על המתכונים שמתחשק לנו לנסות, מתנסים ומגישים לשולחן מאפים, סלטים ושאר מאכלים שעושים חשק

קרא עוד »
דילוג לתוכן