כריך ממרח טחינה ועגבניות מיובשות עם ירקות ועלים ירוקים

תוכן עניינים

החלטנו שהשנה כל כריך שאנחנו לוקחים איתנו לבית הספר או לעבודה יהיה עשיר, בריא וטעים. אבל לא צריך להשקיע שעות במטבח כדי להגיע לתוצאה טעימה ומשביעה. כל מה שצריך הוא ערבוב נכון של חומרי גלם, רצוי טריים ואיכותיים ככל האפשר. הכריך הבא מוכן בחצי שעה ולא יותר ואפשר להכין את המרכיבים לפני ולאחסן במקרר. פתיחה בריאה לשנת לימודים חדשה.

מה צריך?

חצי כוס טחינה גולמית מלאה
2 כפות עגבניות מיובשות
מיץ מחצי לימון
רבע כוס מים קרים
בטטה קטנה פרוסה לדיסקיות דקות
קישוא אחד פרוס לפרוסות דקות
פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקות
מעט עלי רוקט.
2 פרוסות לחם מקמח מלא

אופן ההכנה:

 

מניחים את פרוסות הירקות בתבנית שטוחה, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לאפייה של כ-30 דקות. מוציאים ומצננים.

מכינים טחינה תוך ערבוב הטחינה הגולמית עם מים קרים ומיץ לימון. אפשר לתבל במלח, פלפל או כל תבלין אחר שאוהבים.

מוסיפים לטחינה את העגבניות המיובשות ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ונצבעת באדום בהיר.

מרכיבים את הכריך:

מורחים את הטחינה האדומה על הלחם, מניחים פרוסות ירקות ומוסיפים עלי מנגולד ורוקט. סוגרים את הכריך, עוטפים ומחכים בסבלנות עד להפסקת עשר (אנחנו סיימנו הרבה לפני).

נוספים שאולי תאהבו

מרק תירס וצ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
דילוג לתוכן